czwartek, 28 listopada 2013

Spinach salad with grilled goat’s cheese



Sałatka z grillowanym serem kozim
Salad with grilled goat's cheese
Składniki:
* liście szpinaku
* suszona żurawina
* opakowanie sera koziego
* 1 gruszka
* parmezan
* krem balsamiczny

Ser kozi pokroić na prostokąty i podsmażyć na patelni grillowej. Liście szpinaku rozłożyć na talerzu, następnie kawałki gruszki i kozi ser. Posypać żurawiną, a następnie świeżo startym parmezanem. Na koniec dodać parę kropel kremu balsamicznego. Podawać z grzankami. Szybko i smacznie ;-)


Cut goat's cheese into rectangles and fry in a grill pan. Spinach leaves spread out on a plate, then pieces of pear and goat's cheese. Sprinkle cranberries and freshly grated parmesan cheese. At the end, add a few drops of balsamic cream.
Serve with croutons. Quick and tasty ;-)




 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz